1 Şubat 2013 Cuma

0

ANNE HELVASI

 Malzemeler:
* 3 su bardağı beyaz un
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* 1-2 yemek kaşığı tereyağ
* 1 küçük kase dövülmüş ceviz

Şerbeti İçin:
* 3 su bardağı toz şeker
* 4,5 su (şeker yerine bal kullanılabilir)
* 1/2 limon

Yapılışı: Geniş bir tencerede zeytinyağı ve tereyağını ısıtın, unu ilave edin rengi değişene kadar 30 dakika kavurun,cevizleri ilave edin, başka bir tencerede su ve şekeri iyice kaynatın,1 veya 1,5 saat kaynatın son yarı m saatte  yakın limonu  içine atın , şerbeti soğumaya bırakmadan limonu içinden çıkarın, her iki malzeme soğuduktan sonra karıştırın ve ellerinizle yoğurun ve tabaklara basın üzerine şekil yapın ve servis yapın..
Afiyet Şeker Olsun..

NOT:
* Sevgili arkadaşım Ferdi Seymen'in annesinin tarifidir.
* Buradan arkadaşıma ve sevgili annesine teşekkür ederim..
* Çok lezzetli ve değişik bir helvadır.
* İçine ceviz yerine fındıkta koyabilirsiniz.
* Yağını bu ölçüye göre koymalısınız.
* Şekeri azaltabilirsiniz.
* Un iyice esmerleşmelidir.
* En önemli özelliği malzemelerin soğuk olması ve elle yoğrulmasıdır.


SADECE TAŞLA DUVAR ÖRÜLMEZ.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top