Kremalı mantar çorbası kuzumun bugün öğlen menüsünde bulunacak,
gece 11 den sonra mutfağa geçerek hazırladığım çorbam ve detayları:
- Manavımızdan çok taze mis gibi mantarları aldım, yarısın soyup yıkarak dilimledim.
- Tenecerede sularını bırakıp tekrar çekene kadar kavurdum. Suyunu çektikten sonra tereyağı ekledim.
|
mantarlar kavrulurken |
|
tereyağı eklerken |
- 2 kaşık kadar unu yağ ile kavurdum.
|
un ve yağı iyice karıştırmak gerekiyor, mantarlara yapışıyor gibi oluyor ama panik yapmaya gerek yok |
- Süt ve suyu her bardakta karıştırarak azar azar kavrulmuş mantarların üzerine ekledim.
|
süt - su yoğunluğu yarı yarıya gibi kullandım |
|
karıştırdıkça kıvamlanıyor |
- Kaynadıktan sonra da karıştırmaya devam ettim ara ara ...
- 10 - 15 dk daha kaynadıktan sonra tuzumu ekleyip karıştırdım, bir iki damla limon sıkıp kapağını kapattım.
Kızım için süt çorbası olan mantar çorbamı ertesi gün için beklemeye aldım :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder