4 Şubat 2013 Pazartesi
0
Herkese iyi haftalar dileyerek bu leziz kek'in tarifine geçiriyorum..
MALZEMELER
4 adet yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
½ su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
2 paket kabartma tozu
1 portakal kabuğu ya da limon kabuğu rendesi (arzuya göre-vanilyada olabilir)
3 su bardağı un
SOSU İÇİN:
3 su bardağı süt
4 yemek kaşığı silme kakao
½ su bardağı sıvı yağ
½ su bardağı pudra şekeri
2 paket hindistan cevizi
YAPILIŞI
Yumurta ve şekeri derin bir kapta şeker eriyene kadar çırpın.Yağı,sütü,portakal kabuğu rendesini ekleyip karıştırın.Elenmiş unu ve 2 adet kabartma tozunu da ekleyip kısa süre çırpın.
Yağlanmış dikdörtgen borcama dökün.170 derece pişirin.Kek soğuduğunda küçük küpler şeklinde dilimleyin.
Bir kapta sos malzemelerini karıştırın.Kek dilimlerinizi önce sosa sonrada hindistan cevizine bulayın.
Buzdolabında 2-3 saat dinlendirin.
AFİYET OLSUN.
LOKUM KEK
Herkese iyi haftalar dileyerek bu leziz kek'in tarifine geçiriyorum..
MALZEMELER
4 adet yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
½ su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
2 paket kabartma tozu
1 portakal kabuğu ya da limon kabuğu rendesi (arzuya göre-vanilyada olabilir)
3 su bardağı un
SOSU İÇİN:
3 su bardağı süt
4 yemek kaşığı silme kakao
½ su bardağı sıvı yağ
½ su bardağı pudra şekeri
2 paket hindistan cevizi
YAPILIŞI
Yumurta ve şekeri derin bir kapta şeker eriyene kadar çırpın.Yağı,sütü,portakal kabuğu rendesini ekleyip karıştırın.Elenmiş unu ve 2 adet kabartma tozunu da ekleyip kısa süre çırpın.
Yağlanmış dikdörtgen borcama dökün.170 derece pişirin.Kek soğuduğunda küçük küpler şeklinde dilimleyin.
Bir kapta sos malzemelerini karıştırın.Kek dilimlerinizi önce sosa sonrada hindistan cevizine bulayın.
Buzdolabında 2-3 saat dinlendirin.
AFİYET OLSUN.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder