22 Mart 2013 Cuma

0

ISPANAKLI ÇÖREK

 Malzemeler:
* 3 tane yumurta
* 2 su bardağı elenmiş un
* 1 çay bardağı süt
* 125 gr oda ısısında tereyağ veya margarin
* 1 paket kabartma tozu
* Tuz, karabiber
* Bir küçük kase rendelenmiş kaşar peyniri
* 1 demet yıkanmış kurutulmuş incecik kıyılmış ıspanak
 Yapılışı: Tereyağını kızdırmadan eritin  başka bir kapta yumurtayı, tereyağını,sütü koyun ve iyice çırpın unu, kabartma tozunu,tuzu karabiberi ilave edin karıştırın en son kıyılmış ıspanakları koyun yeniden karıştırın, kek kabınızı iyice yağlayın malzemeyi içine dökün üzerine rende kaşarları yayın 180 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarınca, içinin piştiğinden emin olun, fırından çıkınca soğumasını bekleyin dilim dilim keserek servis yapın..
Afiyet Şeker Olsun...
 NOT:
* Lezzetli ve kolay bir çörektir.
* Baharat çeşitlerini artırabilirsiniz.
* Üzerine koyulan kaşar çok lezzet katıyor.
* Pişmeyi içine kürdan batırarak anlayabilirsiniz.
* Ispanak yerine pazı yapraklarıda koyabilirsiniz.


DERT İNSANI UYUTMAZ.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top