27 Mart 2012 Salı

0

2012 Sezonunda PEPLUM Çılgınlığı !

 



Moda teriminde peplumun anlamı ceketlerin alt kısmına, eteklere ve elbiselere ek bir etek görüntüsü veren parçadır. Ve bu peplum elbiselerden son zamanlarda ne kadar çok gördüğümüzün farkında mısınız ? Nerdeyse LBD 'nin tahtını bile devirdi diyebilirim.

Aslında peplum elbiseler moda dünyasını ele geçireceğinin sinyallerini ilk Victoria Beckham 2010 koleksiyonuyla verdi. Ara sezonlarda yine birazcık göründü ama 2012 de artık en üst seviyesinde. Peplum kesime yer vermeyen marka neredeyse yok. Başta Givenchy, Chanel, Alexander McQueen, Giambattista Valli, Elie Saab, Jason Wu, Marc Jacobs ve Marchesa 'yı sayabilirim. Haliyle ortalık peplum elbisleriyle arz-ı endam eden ünlülerden geçilmiyor. İşte son günlerde aklımda kalan birbirinden değişik kesim ve modellerle peplum akımı ;







Peplum elbiseleri kimler giymeli ? İnce ölçülere sahip olanlar her zamanki şanslılardan. Her şekilde kullanılabilir. Toplu hanımlar ve bölgesel fazlalığı olanlar için de uygun bir kesim. Şayet bel bölgesi inceyse ve iri bir peplum parça kullanılmışsa kalçaları saklamak isteyenler için ideal bir kurtarıcı. Eğer bel bölgeniz kalınsa peplumu biraz yukarda tutup kalçanızın uygun ölçülerini ön plana çıkarabilirsiniz.

2012 yazında birçok moda akımını uygulayacağız. Afrika desenler, iri çiçek desenler, 20'ler, zigzaglar desenler, pileli etek ve elbiseler, şeffaf gömlekler, sütyen üstler, danteller, beyazlar, turuncular, maviler, monokramlar gibi. Ama bunların en tepesinde peplum kesim elbiseler ve etekler olacak.



Peplum gelinliklerde çok revaçta. Reem Acra 'dan Marchesa 'ya kadar birçok gelinlik modellerinde peplum göreceğiz.



Bizde ise geçen yaz sezonundan aklımda kalan en iyi yerli parça Machka 'nın pembe peplum elbisesiydi. Ünlülerimizden ise pepluma en rağbet eden Siren Ertan Çarmıklı. Siren Ertan İstanbul somon renkli peplum elbisesi, omuzlarda dantel detaylı siyah yine bir Siren Ertan İstanbul tasarımı ve geçen sezon Marc Jacobs 'un peplum eteğiyle akımın en sıkı takipçisi diyebilirim. Birde Sema Basa ve Gül Saygı 'yı sayabilirim.. Gül Saygı 'nın Givenchy elbisesi sezonun en hit parçalarından.

Yani uzun lafın kısası hiiiç vakit kaybetmeden gardrobunuza bir peplum elbise ekleyin. Hatta mümkünse bir taneyle kalmayın birçok renkten seçim yapın :)



Share

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top