24 Ocak 2013 Perşembe
0
Her zaman bloglar da görüpte yapacak olduğum ama sürekli karıştırmak gerekiyormuş diye üşendiğim bir tarif kendisi.
Biz anneler çocukları ekmek yesin diye neredeyse dokuz takla atacak kadar marifetliyizdir. Kızım tatlıyı sevdiği için ve dişleri de çürümekte olduğu için reçel ve çikolata yerine birde bu tarifi denemek istedim. Ekmeğin üzerine tatlı birşeyler sürünce yedirmek her zaman daha kolay olmuştur benim için.
Malzemeler:
500 ml süt
Yarım bardak toz şeker
1/4 çay kaşığı karbonat
1 pk. vanilya (Ben kullanmadım)
Yapılışı:
Süt ve şekeri derin bir tancereye koyup kaynatın, Kaynamaya başlayınca içine karbonatı ve vanilyayı ekleyin. Kısık ateşte 5-10 dk bir karıştırarak pişirmeye devam edin. Sütün yarısından fazlası kaynarken gidiyor, sütün rengi değişmeye başlayınca reçelinizin yavaş yavaş olduğunu göreceksiniz. Ben 1 saat sonunda reçelimin altını kapattım.
Ekmek, kek, kurabiye üzerine sürüp yenilebiliyormuş yada kaşık kaşık da yiyebilirmişik. (İşte burası tam kısıma göre =) Hafif bir tadı var, benim için kahvaltı ve çocukların ara öğünlerinde verilecekler listesine girdi. Hava almayan bir kapta 2 ay dolapta bozulmadan da durabiliyormuş, daha ne isterim...
Süt Reçeli
Her zaman bloglar da görüpte yapacak olduğum ama sürekli karıştırmak gerekiyormuş diye üşendiğim bir tarif kendisi.
Biz anneler çocukları ekmek yesin diye neredeyse dokuz takla atacak kadar marifetliyizdir. Kızım tatlıyı sevdiği için ve dişleri de çürümekte olduğu için reçel ve çikolata yerine birde bu tarifi denemek istedim. Ekmeğin üzerine tatlı birşeyler sürünce yedirmek her zaman daha kolay olmuştur benim için.
Malzemeler:
500 ml süt
Yarım bardak toz şeker
1/4 çay kaşığı karbonat
1 pk. vanilya (Ben kullanmadım)
Yapılışı:
Süt ve şekeri derin bir tancereye koyup kaynatın, Kaynamaya başlayınca içine karbonatı ve vanilyayı ekleyin. Kısık ateşte 5-10 dk bir karıştırarak pişirmeye devam edin. Sütün yarısından fazlası kaynarken gidiyor, sütün rengi değişmeye başlayınca reçelinizin yavaş yavaş olduğunu göreceksiniz. Ben 1 saat sonunda reçelimin altını kapattım.
Ekmek, kek, kurabiye üzerine sürüp yenilebiliyormuş yada kaşık kaşık da yiyebilirmişik. (İşte burası tam kısıma göre =) Hafif bir tadı var, benim için kahvaltı ve çocukların ara öğünlerinde verilecekler listesine girdi. Hava almayan bir kapta 2 ay dolapta bozulmadan da durabiliyormuş, daha ne isterim...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder