* 4 yumurta (sarılar ve beyazlar ayrılacak)
* 4 yemek kaşığı elenmiş beyaz un
* 4 yemek kaşığı toz şeker
* 1 paket kabartma tozu
* 1 paket vanilya
Kreması İçin:
* 1 yemek kaşığı buğday nişastası
* 2 yemek kaşığı un
* 1 su bardağı toz şeker
* 1 su bardağı soğuk süt
* 1 paket vanilya
* 1 paket toz krem şanti
* Küçük pasta kağıtları
Yapılışı: Yumurtaları ayrı kaplarda, sarısını şekerle, beyazını ayrı iyice köpük olana kadar çırpın,ayrı bir kapta unu ve kabartma tozunu iyice karıştırın,üç karışımı yavaş yavaş bir birine ekleyin, bu karışımı yaparken mutlaka tahta kaşıkla karıştırın, elde edilen kek hamurunu yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisinde,170 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin, diğer tarafta muhallebi malzemelerini karıştırın ocak üstünde koyulaşana kadar çırparak pişirin, muhallebi soğuduğu zaman içine krem şantiyi ilave edin ve çırpın, fırından çıkan kekin soğumasından sonra .kekin bütün yüzeyine kremayı sürün küçük küçük rulolar yaparak kesin, pasta kağıtlarına yerleştirin. 1 gece buzdolabında beklettikten sonra servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun..
NOT:
* Rulo pastanın daha küçük boyuta olanıdır.
* İki tepsi yaparak birine kakao ilave ederek kahverengini elde edebilirsiniz.
* İsterseniz malzemenin yarısına kakao ilave ederek aynı tepside pişirebilirsiniz.
* Kek fırın tepsisine çok ince dökülecektir.
* Kek fırında pişerken başından ayrılmayın çok çabuk pişecektir.
* İsterseniz arasına sadece krem şanti koyabilirsiniz
* Krem şanti ile yapacaksanız yapın ve dolapta en az 1 saat bekletin.
* Bu pastada ben dolgu kremayı daha çok tercih ediyorum.
* Pasta aralarına dövülmüş çerez çeşitleri koyabilirsiniz.
* Yumurtayı şekerle çırpınca yumurta kokusu azalıyor.
ÖNEMLİ OLAN SÖZ DEĞİL, DAVRANIŞTIR.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder