23 Mayıs 2012 Çarşamba

0

KABAK MÜCVERİ




MALZEMELER
4 adet rendelenmiş kabak,
3 adet yumurta
5 çorba kaşığı un
3 adet taze yeşil soğan
100 gr kaşar rendesi veya beyaz peynirde olabilir.
Yağ (kızartmak için)
kuru nane
dereotu,Maydanoz
tuz ,karabiber
YAPILIŞI
Kabakları soyup bir kaba rendeleyin.ayrı bir kaba doğranmış taze soğanı doğranmış maydanozu ve dereotunu ,yumurtayı unu,kaşarı, yağı ve baharatları karıştırın Rendelediğiniz kabakların suyunu sıkarak diğer malzemelerin içine katın.ve karıştırın..Bir tavada yağı kızdırın.Karışımı yemek kaşığıyla kızgın yağa dökerek ters düz edip kızartın.
Mücverlerin ince olmasına özen gösterin.İçi çiğ kalmasın.Kızartırken kabaklardan dolayı karışım sulanabilir.Az un ilave ederek kıvamı koyulaştırabilirsiniz.
Dilerseniz ayrı bir tavada domatesli sarımsaklı sos yapıp üzerine dökerek  soğuk sıcak servis yapabilirsiniz.

*İçine bir havuç rendeleyip hazırlarsanız çocuklarınız için besleyici bir yemek olacaktır.

AFİYET OLSUN.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top