Malzemeler:
Pelte İçin :
* 1 su bardağı üzüm pekmez
* 2 su bardağı su
* 4-4,5 çorba kaşığı bugday nişastası
Üzeri İçin:
* Dövülmüş ceviz veya çeşitli çerez türleri
* Yarım cevizler
* Hindistan cevizi
* İstediğiniz süsleme malzemesi
Yapılışı: Üzüm pekmezini, suyu, nişastayı derince bir tencerede iyice karıştırın, kısık ateşte koyulaşana kadar pişirin, karışımı istediğiniz sunum kaplarına boşaltın, üzerini istediğiniz şekilde süsleyin ve servis yapın..
Afiyet Şeker Olsun..
NOT:
* Rahmetli annem ve eskilerin evde tatlı olmayınca hemen yaptıkları tatlıdır.
* Pekmez peltesi dendiği gibi Pekmez Paluzası da denir.
* Bazı yörelerde ''Dolaz'' da denirmiş.
* Paluzayı pekmezsiz suylada yapabilirsiniz.
* Trakya yöresine ait denmesine rağmen Anadolunun her yerinde yapılmaktadır.
* Üzerini krem şantiyle, kremayla istediğiniz her şeyle süsleyebilirsiniz.
* Ben doğal haliyle ve cevizle seviyorum.
* Pekmezin faydaları saymakla bitmez..
YAZIN BAŞI PİŞMEYİN, KIŞIN AŞI OLMAZMIŞ
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder