26 Mayıs 2013 Pazar

0

MAKARNA PASTASI


Malzemeler:
* 1 paket makarna (ben çubuk kullandım)
* 1 yemek kaşığı tereyağ veya margarin.
* 1 kase kaşar rendesi
* 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
* Tuz ve bol su

 Harç Malzemeleri:
* 250 gr dana kıyma
* 1 tane ince doğranmış  kuru soğan
* 1 yemek kaşığı tereyağ
* 1 tane ince kıyılmış yeşil biber
* 1 tatlı kaşığı salça
* Tuz,karabiber

Üzeri İçin:
* Büyük bir kase yoğurt
* 2-3 diş dövülmüş sarımsak

 Süslemek İçin:
* Çeri domates
* Maydanoz
 Yapılışı: Öncelikle makarnayı bol suda haşlayın süzün, tencere içinde tereyağ ile iyice çevirin içine kaşarın yarısını koyun, yağlanmış bir kalıba iyice basın üzerine kaşarın kalanını serpin 180 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. fırından çıkan makarnanın üzerine sarımsaklı bol yoğurt dökün, kavurduğunuz kıymayı üzerine dökün ve süsleyin, dilim dilim yaparak servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun..
 NOT:
* Çok lezzetli ve görünüm süper bir makarnadır.
* Kişi sayısına göre makarnanızı ayarlayın.
* Makarna kalınca yoğurtlu olduğu için iyi olmuyor.
* Kişi sayısına göre kalıbınızı küçültün veya büyütün.
* Yoğurdu sarımsakla iyice çırpın.
* Yoğurdunuza biraz süzme yoğurt ekleyebilirsiniz.
* Kıymanızı soğanla bolca kavurun, içine yeşil biber, kırmızı biber,domates ekleyebilirsiniz.
* Baharat ve yağ miktarları size kalmıştır.
* İsterseniz fırın yerine tavada ters yüz yaparak kalıp makarnanızı hazırlayabilirsinz.
* Makarnanın içine koyulan kaşar peyniri yapışmayı sağlıyor.
* Kalıba koyarken çok iyi bastırın.
* Üzerine biraz yumurta sürerek fırında pişirebilirsiniz.

ÇOK PARA HARAMSIZ; ÇOK LAF YALANSIZ OLMAZ.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top