Güneşli bir pazartesi sabahından herkese selamlar, sevgiler efendim. Her ne kadar yarın hava bugünün akside olsa bu güneşli havanın tadını çıkarmak lazım. Keza haziranın yarısına kadar burada hava kışı aratmayacakmış..
Salataya olan tutkumu sıkı takipcilerim bilir mesela Zahide Hanımcım, Oya Hanımcım gibi onlara da buradan sevgilerimi yolluyorum. Evde ki malzemeye göre katıp karıştırıp çeşit çıkarmayı seviyorum. Bugün çerkez tavuğunu anımsatan lezzetli bir salatayla haftaya başlamak istiyorum arşivim de bir salata/meze çeşidim daha var sonra üstüste davet sofrası yayınlayacağım. İnşaAllah..
Ölçü kullanarak yapmadım ama zorluğu olan bir tarif değil..Pyrexin tabanını sütle ıslattığımız etimekleri diziyoruz. Üzerine haşladığımız tavuk göğsünü didikleyip yayıyoruz. Bir kaç diş ezilmiş sarımsak, süzme yoğurt, az mayonez, tuz çırpıp tavuk etlerinin üzerine yayıyoruz. Toz kırmızı biber, kuru naneyle kafesler yapıp orta kısımlarını suyunu süzdüğümüz mısır konservesi ile süslüyoruz. Afiyetle..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder