1 Mayıs 2013 Çarşamba

0

Erkekler hakkında 6 çarpıcı gerçek

Erkekleri ne kadar iyi tanıyorsunuz? Temizlik, acıya dayanıklılık, ilişkiye bakış, ayrılık acısı, kilolu sevgiliye karşı hisler, testosteron üretimi ile sağlık ilişkisi konularındaki gerçekleri öğrenince bakalım ne düşüneceksiniz?

Hep erkekler tarafından bakılır konuya, erkeklerin ağzından: “Kadınları anlamak zordur.” Öyle mi gerçekten? Peki ya erkekleri anlamak? Bunu kendimize itiraf etmekten kaçınıyoruz galiba. Onları çok iyi tanıdığımız iddiasındayız. Bu 8 gerçeği okuyunca siz de “Evet, gerçekten erkekleri o kadar da iyi tanımıyormuşuz” diyebilirsiniz. Belki de siz, hepimizden daha iyi çözmüşsünüzdür erkekleri İşte,  erkekler hakkında 8 çarpıcı gerçek…

Testosteron gerçeği
Yüksek testosteron üretimi bağışıklık sistemine zarar vererek erkeklerin hastalık ve parazitlerle savaşma gücünü azaltır. Bu da bir paradoks yaratır: Yüzü erkeksileştiren yüksek düzeylerde testosteron üretmeye bir tek, ergenlik sırasında sağlık durumları ortalamanın üstünde olan erkeklerin gücü yeter.

O kadar sağlıklı olmayan yeniyetmelerse zaten narin olan bağışıklık sistemlerini tehlikeye atmayı göze alamadıklarından, tam da yüz kemikleri yetişkin biçimini aldığı sırada daha düşük düzeyde testosteron üretirler. Erkeksi görünen bir yüz erkeğin sağlığına, öteki erkeklerle rekabette başarılı olma ve koruma yeteneğine işaret eder. Çoğu kadının daha erkeksi yüzleri çekici bulmalarının açıklaması da burada saklıdır.

Kilo gerçeği
The Daily Mail gazetesi Aralık 2010’da ilişkilerle ilgili bir konuya yer verdi. Yayımlanan makaleye göre, erkeklerin yüzde 42’si, eşlerinin ya da kız arkadaşlarının kilo almaları halinde onları daha az çekici buluyor. Eh, bu pek de şaşırtıcı sayılmaz. Ama bugüne kadar buna itiraz edenlere rastladıysanız, kendi ağızlarıyla ettikleri itirafı tokat gibi yüzlerine çarpabilirsiniz.

Temizlik gerçeği
Her zaman erkeklerin kadınlardan daha az temiz olduklarını, temizliğe daha az önem verdiklerini düşünürüz. Şimdi öğreneceğiniz gerçek, bu bilginizi pekiştirirken biraz içinizi de kaldırabilir. Geçen Şubat ayında yapılan bir ankete göre eşsiz olan erkeklerin yüzde 20’si yastık kılıfı ve çarşaflarını ayda sadece bir kez değiştiriyormuş. Belki de yalnız kalmalarının nedenini tahmin etmek o kadar da zor değil, ne dersiniz?

Dayanıklılık gerçeği
Biz her zaman kadınlar erkeklerden daha dayanıklıdır diye öğrendik, öyle değil mi hanımlar? Korkmayın, bunun aksi bir sonuçtan bahsetmeyeceğiz. İngiltere’de yapılan bir ankete göre, erkeklerin yüzde 76’sı kadınların ağrıyla ve acıyla baş etme güçlerinin erkeklerden daha fazla olduğuna inanıyor.

Öpüşme gerçeği
Öpüşme yalnızca öpüşme değildir. Çok mu iddialı geldi size? Ama bakın, bir araştırmaya göre erkeklerin yüzde 58’i, kötü bir öpüşmeden sonra cinsel çekimin yok olduğunu iddia etmiş. Ama bir başka araştırma sonucunu da es geçmeyelim. Erkeklerin yüzde 53’ü öpüşmeden seks yapabileceğini belirtmiş. Kadınlarda ise bu oran sadece yüzde 15. Yani erkekler ya “öpüşmesem de olur” diyor ya da “olacaksa iyi bir öpüşme olsun” diyor.

Anne gerçeği
Erkeklerin annelerine çok düşkün olduklarını biliyorduk, değil mi? Ama özel bir günde annelerine aldıkları hediyenin değerinin ortalama 50 TL civarında olduğunu biliyor muydunuz? Hediyenin değeri parayla ölçülmez elbette, sadece kıyaslama açısından soruyoruz: Size aldığı hediyenin parasal değeri ortalama ne kadar?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top