3 Mayıs 2013 Cuma

0

Kafalarımızı Kırdıralım Örgütü



2013 yılının 1 Mayıs'ında polis şiddetiyle kafatası kırılan 17 yaşındaki Dilan, örgüt üyesiymiş arkadaşlar, dağılabiliriz artık. Yapılan her iş hukuka ve vicdana uygunmuş, dağılırken bu bilgileri de yanımıza alalım, içimizi ferahlatır serin sular gibi.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, hakikaten gayet mutluymuş. Bakın şu sözler bence tam bir mutluluk beyanı: "Fevkalade doğruyu yaptık. Benim bu söylediklerime hukuken ve vicdanen sağlam duruşumuza rağmen, insanları bu gayri hukuki alana davet ederek dünki olayların bu noktaya gelmesine sebebiyet veren bu olayların bu şekilde gelişmesine sebebiyet verenler sorumlu olamayacaklar mı?"  

Haksız mıyım şimdi? Sanki ayranının ayarı kaçmış güzel bir kafanın mutlu mesut söylenmesi gibi gelmedi mi bu sözler size de? Hım? Sanki Dilan'ın başına bomba vurmamış da valinin başına aynı şiddetle bahar vurmuş.  Çok ilginç. İlginç çünkü, bu sözler aynı zamanda insanda bir İdris Naim Şahin nostaljisi yaratıyor. Özledik reyisi:(

Vali aslında çok sevgi dolu bir insan. Nereden anlıyoruz bunu? Twitter'da yazdığı şu birkaç cümleden: ''Rüzgarlar sevgi göndersin bulutlara. Irmaklar sevinç aksın, denizler mutluluk, okyanuslar barış köpürsün. Uçaklar, gemiler umut taşısın.''

(..öhööm.. şimdi burada bir ara verip Yarım Deli adlı kullanıcının Vali'nin bu twitine yazdığı cevabı paylaşmak istiyorum: "'Mantarlı kek yediğimde aynısı bana da oluyor." ..öhööm..)

İşin aslı şu ki içimden hiçbir şey söylemek gelmiyor. Yani şuna ne diyebilirsiniz ki: "Şimdi herkes dönüyor diyor ki İstanbul’da polis gaz attı. Ne atacaktık?"

Napalm atın bi daha sefere? Kesin çözüm, ilerisi için ferahlık.. çünkü hep aynı marjinal şeyler katılıyor zaten bu 1 Mayıs'lara, ve bunların kandırdığı birkaç çocuk. Ne diyorduk Sayın Vali: Kesin çözüm diyorduk. Hem yanında temiz vicdan da garantisi. Ne de olsa kafaları kırılan çocuklar örgüt üyesi. Onların kafalarını kırmak serbest. Gitmiş hepsi Kafalarımızı Kırdıralım Örgütü'ne üye olmuşlar. KKÖ. Yani çıkıp "bunlar var ya bunlar, hepsi KKÖ üyesi!" deseniz, gideri var yani. "Hımm" der birileri, "bak gördün mü öyle masum değilmiş kırılan kafalar, KKÖ üyesiymiş hepsi."

Kafalar rahat değil mi Sayın Vali? Vicdanlar pırıl pırıl. Ne mutlu size.

"Bunu tartışmak isteyenler mahkemede de bunu tartışabilirler şikayetlerini de yapabilirler. Şikayet etmezlerse de eksik kalır. Buyursunlar şikayetlerini yapsınlar. Biz kendimizden fevkalade eminiz. Yaptığımız hiçbir eksik işlem yoktur. Yanlış işlem de yoktur. Fevkalade doğruyu yaptık."

Yok canım.. bence fevkaladenin fevkinde olmuş, kendinize haksızlık etmeyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top