24 Mayıs 2013 Cuma
0
Malzemeler:
* 3-5 tane hazır yufka
* Her yufka için 1 çay bardağı un
* Her yufka için 1/2 çay bardağı zeytinyağı
İç Malzemesi:
* 1 kase lor peyniri
* 1 kase beyaz peynir
* 1 kase kaşar rendesi
* 1/2 demet kıyılmış maydanoz
Yapılışı: Yufkanın birini tezgaha yayın yarısını bolca yağlayın üzerine yarım çay bardağı unu eleyin, yufkanın diğer yarısını üzerine kapatın aynı işlemi buraya da yapın yufkanın katlama yerine boydan boya malzemeyi koyun rulo yapar gibi sarın, sonra dilim dilim kesin, tepsiye dizin, üzerine sulandırılmış yağ sürün, 180 derecede önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin,sıcak sıcak servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun..
NOT:
* Çok lezzetli çıtır çıtır bir börek.
* Çok kolay ve bereketli bir börektir.
* Çıtırlığı içindeki un ve zeytinyağı veriyor.
* Un zeytinyağının kokusunu ve ağırlığını kaybediyor.
* Un ölçüsünü azaltıp çoğaltabilirsiniz size kalmıştır.
* Börekleri ister rulo yapın kesin,ister sigara böreği gibi sarın.
* Üzerine yarı yarıya karıştırılmış sulu yağ sürün.
* Ben peynirli yaptım, her çeşit malzemeyle yakışıyor.
* Bu böreği saklamadan hemen pişirirseniz daha lezzetli oluyor.
* İçine malzemeyi bol koymazsanız rulonuz şişkin olmaz görüntüde iyi olmuyor.
* Sigara böreği gibi sararsanız içine daha az koyabilirsiniz.
* Rulo yapmak hem pratik hem kolay.
*Zeytinyağı kısmayın bolca olması ona lezzet veriyor.
KÖTÜ BİR TAŞ ALTIN KASEYİ KIRAR AMA, NE ALTININ DEĞERİ ARTAR NEDE EKSİLİR.
UNLU ÇITIR BÖREK
Malzemeler:
* 3-5 tane hazır yufka
* Her yufka için 1 çay bardağı un
* Her yufka için 1/2 çay bardağı zeytinyağı
İç Malzemesi:
* 1 kase lor peyniri
* 1 kase beyaz peynir
* 1 kase kaşar rendesi
* 1/2 demet kıyılmış maydanoz
Yapılışı: Yufkanın birini tezgaha yayın yarısını bolca yağlayın üzerine yarım çay bardağı unu eleyin, yufkanın diğer yarısını üzerine kapatın aynı işlemi buraya da yapın yufkanın katlama yerine boydan boya malzemeyi koyun rulo yapar gibi sarın, sonra dilim dilim kesin, tepsiye dizin, üzerine sulandırılmış yağ sürün, 180 derecede önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin,sıcak sıcak servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun..
NOT:
* Çok lezzetli çıtır çıtır bir börek.
* Çok kolay ve bereketli bir börektir.
* Çıtırlığı içindeki un ve zeytinyağı veriyor.
* Un zeytinyağının kokusunu ve ağırlığını kaybediyor.
* Un ölçüsünü azaltıp çoğaltabilirsiniz size kalmıştır.
* Börekleri ister rulo yapın kesin,ister sigara böreği gibi sarın.
* Üzerine yarı yarıya karıştırılmış sulu yağ sürün.
* Ben peynirli yaptım, her çeşit malzemeyle yakışıyor.
* Bu böreği saklamadan hemen pişirirseniz daha lezzetli oluyor.
* İçine malzemeyi bol koymazsanız rulonuz şişkin olmaz görüntüde iyi olmuyor.
* Sigara böreği gibi sararsanız içine daha az koyabilirsiniz.
* Rulo yapmak hem pratik hem kolay.
*Zeytinyağı kısmayın bolca olması ona lezzet veriyor.
KÖTÜ BİR TAŞ ALTIN KASEYİ KIRAR AMA, NE ALTININ DEĞERİ ARTAR NEDE EKSİLİR.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder