3 Mayıs 2013 Cuma

0

Gözlerinizdeki Işıltıyı Artırın

Bakır içerikli dolgu sayesinde gözaltı torbaları ve morluklarından kurtulmanız mümkün...

Genetik özellikler, fiziksel özelliklerimizin yansımalarının oluşmasını sağlıyor. Yaşlanmanın erken mi geç mi olacağı, cildimizin ne zaman sarkacağı, gözümüzün altında torbalar ve morluklar oluşup oluşmayacağı gibi pek çok konuda genlerimiz fiziksel özelliklerimizin adeta resmini yapıyor. Ancak genlerimiz etkili olsa da, istemediğimiz sonuçlara karşı, tıbbı veya kozmetik çözümler arıyoruz. İşte bunlardan biri de göz altı morlukları ve torbaları… Artık, özellikle kadınların çok şikayetçi oldukları ve çeşitli makyaj ürünleriyle kapatmaya çalıştıkları gözaltı morlukları, içeriğindeki bakır nedeniyle yeşil bir ton oluşturan yeni bir dolgu maddesiyle kapatılabiliyor.

Gözaltında oluşan torbalanmalar zaman içersinde morluklara da neden oluyor. Bu bölgeye özel olarak üretilen yeni bir dolgu maddesi, torbaların altında oluşan çizgiye şerit halinde enjekte ediliyor ve gözaltı-yanak arasındaki çizgiyi ortadan kaldırırken mevcut morluğu da azaltıyor. Bu ürünün vücutta doğal olarak bulunan hyarulonik asit içerdiğini belirten Acıbadem Fulya Hastanesi Estetik, Rekonstrüktif ve Plastik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Ferit Demirkan, sözkonusu ürünün yaklaşık 1,5 yıl boyunca etkili olabildiğini söylüyor.
Gözaltı morluklarını gideren bu ürünle ilgili merak edilen soruları yanıtlayın Prof. Dr. Ferit Demirkan, şu bilgileri veriyor:

- Gözaltı morluklarını gidermede bu yeni dolgu maddesi nasıl etki ediyor?
Bu ürünün içinde vücudumuzda doğal olarak bulunan hyarulonik asit var. Moleküler yapısı sadece gözaltı uygulamaları için geliştirilmiş. İçinde bir miktar bakır var, bakırın yeşilimsi ışıltısı morlukla birleşince gözaltında oluşan koyu rengi nötralize ediyor. Zaten sahne için üretilen profesyonel makyaj ürünlerinde de benzer bir renk nötralizasyon yöntemi uygulanıyor. “Gözaltı ışık dolgusu” olarak biliniyor. Ama bence böyle bir dolgunun asıl önemli faydası 40’lı yaşlarla ortaya çıkan alt göz kapağı ve orta yüz sarkması durumunda farklı bir seçenek sunması.

- Göz çevresinde oluşan yaşlanmaya karşı neler yapılabiliyor?
Yaşlanmanın ilk bulguları göz çevresinde başlıyor diyebiliriz. Kaşlar hafifçe düşüyor, üst kapak sarkıyor ve alt kapakta bir balonlaşma oluşuyor. Alt kapaktaki balonlaşma yanaklarımızın da sarkması ile daha belirgin hale geliyor çünkü yanak ile alt kapaktaki şişkinlik arasında derin bir çizgi oluşuyor. Eskiden alt kapak ameliyatı yaparken sadece oluşan balonlaşmayı gideriyorduk. Artık orta yüzü de kaldırmamız gerektiğini düşünüyoruz. Endoskopla alından veya gözkapağından girerek orta yüzü de kaldırıyoruz. Aksi takdirde sadece alt kapağa müdahale edince, torbalanmanın altında bulunan çizgi düzelmiyor, alt kapakla beraber orta yüzü de kaldırmak doğru çözüm oluyor. Zaten bizi uzaktan yaşlı gösteren iki şey var: Yaşlanmanın iki belirtisi var, biri gıdı bölgesinin yağlanması ve sarkması, diğeri de çapraz profilden bakınca gözaltında torbalanma oluşması.

- Bu ürün gözaltındaki balonlaşmayı kamufle etmek için nasıl uygulanıyor? Sadece bu ürünü kullanmak istenilen başarıyı sağlıyor mu, cerrahi operasyona da gerek duyuluyor mu?
Ürün ince bir iğne yardımıyla gözaltındaki torbalarla yanak arasındaki oluğa şerit halinde ya da nokta nokta uygulanabiliyor. Bu dolguyu uyguladıktan sonra özel bir roll-on masaj ürünü ile uygulama hattına masaj yapılıyor ve dolguya ait düzensizlikler gideriliyor. Bu arada alt göz kapağı cildi çok ince olduğu için dolgunun rengi mevcut olan morluğu hafifletiyor. Bu dolgunun yapılmasıyla gözaltındaki torba yok edilmiyor ancak göz kapağı - yanak arasındaki derin çizgi doldurularak yükseltildiği için bir çeşit illüzyon yaratılıyor. Tabii ki çok ileri vakalarda bunu tercih etmiyoruz ve hastaya ameliyat öneriyoruz. Dolayısı ile bu ürün için en uygun hasta grubu 35-45 yaş arasında olanlar. Bir alt kapak-orta yüz ameliyatı için vakti olmayanlar veya ameliyattan çekinenler de bunu yaptırabilirler. 50’li yaşlarda gözaltı torbaları daha da büyüdüğünden cerrahi işlem yapmak gerekiyor, yüz germe operasyonu kaçınılmaz oluyor.

- Göz çevresi bu işlemle gençleşiyor mu yoksa ek işlemler de gerekli mi?
Aslında gözaltı ışık dolgusu işin zor kısmını hallediyor. Kaş düşüklüğü ve yanlardaki kazayağı denen mimik çizgilerini düzeltmek için botulinum toksin uygulamaları zaten çok başarılı sonuçlar veriyor. Dolgu ve toksin uygulamalarını birleştirmek göz çevresinde daha dengeli bir görünüm sağlıyor.

- Gözaltındaki torbalarının cerrahi olarak alınmasıyla kadınlar kaç yıl gençleşebiliyor?
Eğer hastanın üst kapağında belirgin bir sarkma yoksa, bu dolgu ve toksin enjeksiyonu ile 30’lu yaşlara dönmek mümkün olabiliyor. Bazen bunu yanak dolguları ile de desteklemek gerekiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top