5 Mayıs 2013 Pazar

0

KIYMALI KARNIYARIK POĞAÇA

  




BU POĞAÇALARI GEÇEN GÜN GELEN ARKADAŞLARIMA YAPTIM. ÇOK BEĞENİLDİLER HAMURUN TARİFİ KENDİ POĞAÇA TARİFİM ŞEKİLLENDİRMESİNİ  NURSEVİN ARKADAŞIMIN BLOĞUNDA GÖRMÜŞTÜM  ÖYLE ŞEKİL VERDİM  MAALESEF TABAKTA RESİM ÇEKME İMKANIM OLMADI  
TARİFİ 
MALZEMELERİ ŞÖYLE:
1 SU BARDAĞI YOĞURT
1 SU BARDAĞI SÜT
1 SU BARDAĞINDAN BİR PARMAK EKSİK SIVI YAĞ
1 SU BARDAĞI SUDA ERİTİLMİŞ YAŞ MAYA YADA 1 ÇORBA KAŞIĞI KURU MAYA
TUZ
2 ADET KESME ŞEKER
ALABİLDİĞİ KADAR UN
ÜZERİNE SÜRMEK İÇİN YUMURTA SARISI
MALZEMLERLE ÇOK SERT OLMAYAN BİR HAMUR YOĞRULUR YAKLAŞIK 2 SAAT MAYALANMASI BEKLENİR KABARAN HAMURLAR YUKARIDAKİ GİBİ ŞEKİL VERİLİİP ÜZERİNE YUMURTA SARISI SÜRÜP 200 DERECE  FIRINDA PİŞİRİLİR

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top